Színes rajzolás és festés

A KÖVETKEZŐ SZÍNES KURZUS TERVEZETT IDŐPONTJA:
 
 
Érdeklődjön e-mailben
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Részvételi díj: 35 000 Ft. Visszatérők részére 25 000 Ft/fő.

A tanfolyamon való részvétel egyetlen feltétele, a jobb agyféltekés rajzolás elvégzése!

Az Jobb agyféltekés rajzolás grafit kurzus elvégzése után a színes rajztanfolyamon a résztvevőknek lehetőségük van megtapasztalni a színekkel való alkotást.

Színek látása és keverése, színek és érzelmek, zsírkrétarajz, színes festés, színesceruza használata, színek gyógyító ereje.
 
Érdeklődés telefonon: + 36 30 5280284
 
Jelentkezés e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

“A szín híd a fény és a sötétség között úgy, mint ahogy a lélek híd a test és a szellem között…”

(Lilian Verner Bonds: Gyógyító színek)
 

SÁRGA

Az értelem, a megértés és a napsütés színe. Az örömmel,a boldogsággal,az értelemmel,a frissességgel és az energiával szokás összekapcsolni. A sárga meleg hatást, boldogságot kelt,elősegíti a mentális aktivitást,aktiválja agyunk vizuális központját,gondolatébresztő hatású és erőt ad. Ha szellemi tevékenységet végzünk, sárga szín alkalmazása mellett jobban tudunk összpontosítani.

Ha a lakásban sárga izzó ég, a helyiséget melegség járja át. A szín megkönnyíti a tanulást, segít a depresszión,a szomorúságon. Harmonizálja a máj,az epe és a gyomor működését,pozitívan hat az emésztési problémákra,enyhíti a bélműködési zavarokat,erősíti az immunrendszert és méregtelenít. Idegrendszerünket és emésztőszerveinket jó munkára ösztönzi, emellett hangulatunkat az optimizmus irányába vezeti.

A sárga szín erősíti a gyomrot, de túlzott alkalmazása rosszullétet, sőt hányingert is okozhat.

A méregtelenítő szervek: a máj, a vesék és a húgyhólyag működését ösztönzi és erősíti. Bizonyos krónikus zavarok a sárga szín hatására hevennyé, s így könnyebben kezelhetővé válnak.

NARANCSSÁRGA

A narancssárga ötvözi a piros által sugalmazott energiát és a sárga boldogságát. Általában az örömmel, napfénnyel és a trópusokkal kötik össze. A narancssárga a lelkesedést, az elragadtatást, a boldogságot,a kreativitást,az elhatározottságot, a vonzerőt,a sikert,a bátorítást,és az izgatást fejezi ki. Az emberi szem számára a narancssárga egy nagyon meleg szín, így a forróság érzetét kelti, de nem olyan agresszív, mint a piros. A narancssárga növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, élénkítő hatású és növeli a szellemi aktivitást, az étvágyunkat serkenti. A félős, szégyellős embereket bátrabbakká, kezdeményezőbbekké teszi. A meleg, erotikus árnyalat stimulálja a vágyat, de erősíti az emésztőszerveket és az ellenálló képességet is.

Az immunrendszert egészében erősíti, ezzel együtt mozgósítja a test összes öngyógyító erejét.

PIROS

A tűz színe melegít, erősíti az önbizalmat, az akaraterőt és az elszántságot. A piros fokozza a test vérbőségét, javítja a vérkeringést.

A piros a vér, és a tűz színe is, így gyakran a háborúval, veszéllyel, erővel társítják, de megjelenik a szerelem, a vágy, a szenvedély kifejezőjeként is.

A piros egy nagyon érzelmes, gazdag szín, felgyorsítja az ember belső folyamatait, növeli a légzésszámot, és emeli a vérnyomást. Nagyon látható szín, ezért lettek pirosak a stoptáblák és a tűzoltó felszerelések.

A piros világos árnyalatai az élvezetet, a szexualitást, szenvedélyt, az érzékenységet, és a szerelmet jelképezik, míg a sötétebb árnyalatok az erőt, az akaraterőt, a dühöt, a vezetést, bátorságot, vágyódást, rosszakaratot, és haragot sugallnak. A vörös, mint a legforróbb szín, a vérre gyakorol közvetlen hatást.

LILA

Megnyugtat, a védettség képzetét kelti, találékonnyá tesz. A testben beindítja a nyirokkeringést, jó hatással van a narancsbőrre. A lila a kék és a piros keveréke, vagyis hatása valahol a nyugtató és az energizáló között van. Ez azt jelenti, hogy idegesség esetén egyszerre lazít, illetve megerősít. Ez hangulati válságok esetén különösen előnyös. A lila többet tud, mint kihúzni a gödörből: aktiválja az agy kreatív központját, serkenti a szellemire való koncentrálást.

KÉK

A szabadság és a kreativitás színe, megnyugtat, ellazít. Ez a szín szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, a bizalmat, az intelligenciát, a becsületet, az igazságot.

A világoskékről az életre, a gyógyításra, a békére, a megértésre és a puhaságra (lágyságra) asszociálunk.

A sötétkékkel ábrázolhatjuk a tudást, az erőt, a becsületességet és a komolyságot.

Ez a hűvös szín nyugtatóan hat mindenfajta izgalmi állapotban. Ha idegesek vagyunk, és nem tudunk aludni, a kék színtől remélhetjük a megnyugvást és az ellazulást. A kékre a hipofízis (agyalapi mirigy), és minden belső elválasztású mirigy nagyon kedvezően reagál.

Stressz állapotban jelentkező izomgörccsel mindenki találkozott már. A kék szín görcsoldóhatása itt lelki megnyugvással párosul.

A túlsúlyos betegek étvágyát csökkenti, s így hatékonyan támogatja a fogyókúrát.

ZÖLD

A testi és a lelki görcsöket egyaránt oldja. Erősíti a biztonságérzetet, békéltet. Kettős hatása van: nyugtató, ezért jó a központi idegrendszer betegségeinek kezelésére, másrészt inspirálja a szellemet. Hatékony a szív- és a keringési panaszok, a magas vérnyomás mérséklésében.

A zöld a természet, növekedés és az általános regenerálódás színe. Ennél fogva a zöld szín gyógyhatása elsősorban harmóniateremtő és roboráló erejében rejlik. Szemünk a természeti

Zöld színek ezernyi árnyalatát érzékeli, mindenki átélte már egy erdei séta jótékony hatását.

Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szünteti őket. Az elégedetlenség érzését is jó irányba tereli.

A zöldnek nagyszerű nyugtató ereje van. A legpihentetőbb szín az emberi szem számára; javítja a látványt. A zöld állandóságot és állóképességet sugalmaz.

MÉLYKÉK (INDIGÓKÉK)

Ez a mélykék, intuitív szín különösen az érzékszervekre, azokon belül is a fülre és az orra van nagy hatással.

Az ideges eredetű zavarokra, lelki kimerültségre és hasonló panaszokra nagyon jó az indigó.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates